"LALE MOJ, MOLIM TE DA MI OPROSTIŠ..." Potresna poruka za čuvara Dragana iz "Ribnikara" na Tašmajdanu
Tašmajdan, Foto: Zorana Jevtić

TUGA

"LALE MOJ, MOLIM TE DA MI OPROSTIŠ..." Potresna poruka za čuvara Dragana iz "Ribnikara" na Tašmajdanu

Osim ovih venaca, drugari dece i Draganovi štićenici doneli su crteže, a građani su palili sveće za stradale

Objavljeno:

U malom parku na Tašmajdanu zasađena su drveća i svako je posvećeno žrtvama iz "Ribnikara", Draganu, Angelini, Andriani, Ani, Andriji, Bojani, Emi, Katarini, Mari i Sofiji. Njihova imena ispisana su na tablicama u obliku srca, a na Andrijinom drvetu stoje note, melodija koju bi on sa lakoćom odsvirao.

Na drvetu za Dragana Vlahovića ostavljena je i potresna poruka koleginice iz škole koja ga je nazvala svojim najboljim drugom.

- Lale moj, kad sam te upoznala 1. septembra 2013. godine, prvog radnog dana u školi, nisam ni slutila da ćeš postati moj najbolji drug, prijatelj, brat... A postao si. Nisam slutila ni da ćeš vrlo brzo osvojiti srca dece, da ćeš znati ime svakog deteta svih generacija, da ćeš postati najomiljeniji čuvar. Da ćeš nas sve zaposlene prihvatiti takve kakvi jesmo i da ćeš nas svakoga dana dočekati sa osmehom - napisala je ona u poruci i dodala:

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

- Nisam slutila da će tvoje postojanje biti najdragocenije, a tvoj topli pogled potvrđivati svakoga dana da si jedinstveni gospodin velikog srca, plemenite duše, vedrog duha... Da će deca "Ribnikara" zbog tvog postojanja školu nazivati drugom kućom, a tebe porodicom. Okupljali smo se oko tebe jer su nas tvoj profesionalizam i dostojanstvo, vedrina, tvoj osmeh, tvoj vedar duh, tvoja ljubav prema deci... privlačili kao magnet. Lale moj... Molim te da mi oprostiš, nisam i ne bih izdržala da umesto izgovorenog dobro jutro, dobrodošlice uz osmeh i čašicu razgovora za početak radnog dana gledam u prazno mesto i praznih devet mesta u školskim klupama. Hvala na svemu, pamtiću te do kraja ovozemaljskog života.

Jutros su, da podsetimo, ispred škole postavljene su velike plave table sa imenama žrtava ispod kojih su paljene sveće, a roditelji, koji su došli svi zajedno, zagrljeni, tu su položili vence od belog cveća, stajali zagrljeni i u suzama sve dok nisu ušli u školu. Na platou postavljen je i pano sa fotografijama ubijene dece i Dragana.

Osim ovih venaca, drugari dece i Draganovi štićenici doneli su crteže, a građani su palili sveće za stradale.

Bonus video:

07:16

POTRESNA SVEDOČENJA MEŠTANA DUBONE I MALOG ORAŠJA! LJUDI U SUZAMA I JECAJIMA: Majka presedela svoju slavu na grobu sina

(Espreso / Kurir / Dijana Antonijević / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.